Kungl. Vitterhetsakademin

Nyheter

 • Pressmeddelande 2022-09-08

  Bokmässan: Akademien på Forskartorget

  Akademiens programpunkter på årets Forskartorg lyfte fram tre aktuella titlar – om den akademiska avhandlingens historia, konsthistorikern Felix Horb och föreställningar av ras i Sverige under 200 år. Vitterhetsakademien är tillsammans med Riksbankens Jubileumsfond huvudarrangör av Forskartorget.

 • Övrigt 2022-08-23

  Konferens: Takstolar som kunskapskälla - Hantverk, konstruktioner och dateringar i medeltida kyrkor

  Välkommen till en konferens med fokus på kunskapsläget om de medeltida kyrkornas takkonstruktioner. Aktuella forskningsresultat från undersökningar gjorda på kyrkornas vindar i Sverige, Norden och Europa kommer att presenteras och diskuteras.

 • Publikationer 2022-08-17

  Ny bok om fotografins historia i Sverige

  Fotografihistorier. Fotografi och bildbruk i Sverige från 1839 till idag är utgiven av Natur & Kultur med forskningsanslag från Vitterhetsakademien. Boken ger en överblick över svensk fotohistoria. I boken skildras professionella fotografer och amatörfotografer, fotografi inom konst, reklam, mode, vetenskap...

 • Ledamöter 2022-06-22

  Pirenne-Delforge ny utländsk ledamot i Akademien

  Professor Vinciane Pirenne-Delforge, forskare inom antik grekisk religion, har den 7 juni 2022 valts till utländsk ledamot i Akademiens historisk-antikvariska klass.

 • Övrigt 2022-06-21

  Debatt: Öppna bibliotekens skattkammare

  ”Hur länge har Sverige har råd att vänta på digitalisering?” frågar representanter för sex svenska akademier. När bibliotekens samlingar digitaliseras blir de värdefulla bidrag till både forskning och en demokratisk samhällsutveckling. Regeringens nya biblioteksstrategi innehåller dock ingen satsning på en st...

 • Kulturfastigheter 2022-06-16

  Kulturreservatet Stensjö by ett levande kulturarv

  Sveriges Radios P1 Kultur har besökt kulturreservatet Stensjö by. Reportaget tar upp hur gamla växter räddas, äldre sorters fruktträd återplanteras och marken brukas för att återskapa landskapet som det såg ut för hundra år sedan och kulturmiljöers betydelse i dagens och framtidens samhälle.

Till startsidan
Instagram
Twitter
Facebook
Digitaltmuseum
My newsdesk

Kungl. Vitterhets Historie och Antikvitets Akademien

Telefon: 08-440 42 80

E-post: kansli@vitterhetsakademien.se


Besöks- och leveransadress:
Villagatan 3, 114 32 Stockholm


Integritetspolicy/GDPR

Postadress:
Kungl. Vitterhetsakademien
Box 5622
114 86 Stockholm


Fakturaadress:

Kungl. Vitterhetsakademien
Kund-Id:PDC 7237
FE595
105 69 Stockholm

 

Bankgiro: 535-3552


© KUNGL. VITTERHETSakademien